Aanschaf tweedehands maxflex zadel

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een gebruikt maxflex zadel wil aanpassen, uiteraard wil ik dat, maar ik wil benadrukken dat het niet vanzelf sprekend is dat ik elk maxflex zadel passend krijg voor jou en je paard.

Om teleurstelling (en onnodige kosten) te voorkomen, wil ik graag eea uitleggen.

Alleen tijdens het rijden kan ik de pasvorm beoordelen, zowel voor jou als je paard.

Wat betekent dit als je een gebruikt zadel aanschaft?

Dit betekent dat ik de pasvorm pas kan beoordelen nadat ik het zadel aangepast heb aan jou paard (dwz het kopijzer op maat gemaakt en het kussen uitgebalanceerd)

De kosten hiervoor bedragen 150,00 euro ex reiskosten, echter het kan dus voorkomen dat tijdens het rijden blijkt dat het aangeschafte tweedehands zadel niet passend is, daarom adviseer ik om altijd te vragen of het zadel terug mag bij niet passend! (De kosten worden ook berekend als blijkt dat het zadel niet passend is)

Enkele voorbeelden die ik regelmatig tegen kom (en waarbij tijdens het consult bleek dat het zadel niet passend was)

  • Klant denkt dat zijn/haar paard een kort vilt kussen nodig heeft, echter in de praktijk tijdens mijn consult (het rijden) blijkt dat dit niet het geval is. 
  • Klant heeft een 17,5” zadel gekocht omdat hij/zij altijd in een 17,5” zadel rijd, echter  is de maatvoering van het ene merk niet gelijk aan de maatvoering van het andere merk, dus het kan maar zo zijn dat je met een maxflex zadel op een andere maat uitkomt, dit kan zelfs per model verschillen.
  • Klant heeft een zadel met een diepe zit aangeschaft omdat hij/zij dat fijn vind (of fijn denkt te vinden), echter deze diepe zit is niet voor iedereen geschikt, word jou onder rug “hol” gezet door de zit van het zadel, dan heb je dus een ander model nodig. Ook dit kan pas beoordeeld worden tijdens het rijden.
  • Klant heeft een model aangeschaft met een grote kniewrong, echter doet deze kniewrong iets met de ligging van je been, wat vaak niet gewenst is. Ook dit kan ik pas beoordelen tijdens het rijden.
  • Klant heeft een zadel gekocht voor een zeer aantrekkelijke prijs…….leuk….maar dan moet er al een lampje gaan branden!!! Vaak is de vulling zo hard en ongelijk dat er een volledig nieuwe vulling nodig is. (kosten 295,00 euro ex reiskosten)
  • Klant heeft vanaf een foto een bepaald model uit gezocht,  en deze gekocht, echter heeft elk model zijn specifieke kenmerken en pasvorm voor het paard, dit betekent dat niet elke model geschikt is voor elk paard, zadel was dus wederom niet passend.

Kortom: ik vind het absoluut geen probleem om de pasvorm van een tweedehands maxflex zadel te beoordelen, echter kan ik er niks aan veranderen als blijkt dat het desbetreffende zadel niet de juiste is! Dus maak goede afspraken met de verkoper en besef dat je ook mijn kosten moet betalen als het zadel niet passend is.

Springen met een dressuur zadel??

Springen met een dressuur zadel is niet aller daags, een spring zadel is natuurlijk niet voor niets ontworpen!, maar sommige ruiters hebben totaal geen moeite om te springen met een dressuurzadel.

zie hier eveline en brasi met hun maxflex dressuurzadel, model melina en een super mooie sprong:)

 

 

D ringen voor bepakking

 

Rijd jij veel buiten en neem je regelmatig bepakking mee? Dan is dat geen probleem met een maxflex zadel, tegen meerprijs kunnen er D ringen geplaatst worden, zodat je alles mee kunt nemen wat je wilt! 😃

D ringen met zadeltas

Zonder D ringen

 

 

 

Ijslander

Maxflex heeft zadels voor alle rassen!

Ijslander “beer” is helemaal blij met zijn nieuwe maxflex zadel, beer is voorzien van model leonard. De kleuren combinatie is zwart met donkerbruin, met een witte bies.

Zijn eigenaresse had een behoorlijk wensen lijstje:) , na heel veel passen en meerdere pas sessies is het uiteindelijk dit model geworden.

Omdat de ruiter ook graag en veel buiten rijd, is het zadel voorzien van diverse D ringen voor bepakking. (op deze foto nog niet) Ook dat is mogelijk bij een maxflex zadel!

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Maxflex-Nederland aanwezig op Equiday 14-10-2017

 

 

 

 

Equiday is een leerzaam en paardvriendelijk evenement. Deze dag word georganiseerd in ermelo bij het knhs centrum op 14 oktober. Dit jaar is bijzonder want in de avond is er een extra programma met niemand minder dan Linda Parelli!

Maxflex-nederland is aanwezig op dit evenement, je kunt kans maken op gratis kaarten (dag + avond programma).

Wat moet je hiervoor doen?

  • Like en deel de facebookpagina van maxflex-nederland
  • Like en deel dit bericht
  • Nodig al je facebookvrienden uit om de pagina van Maxflex-nederland te liken

De kaarten worden verloot op 1 oktober onder iedereen die mee heeft gedaan aan deze aktie!

 

 

 

Even voorstellen

Angela Langen

 

Angela Langen is de eigenaar en ontwikkelaar van maxflex zadels.

Angela heeft enkele jaren gewerkt voor een producent van boomloze zadels. In 2008 heeft angela haar eigen bedrijf opgestart en is toen begonnen met de ontwikkeling van het maxflex zadel. Na 1,5 hard werken en heel veel testen, werd het merk maxflex gelanceerd. Het doel was een klassiek uitziend zadel met een flexibele boom ipv. een starre/stugge boom.

 

 

 

 

Mariska van Oest

 

Mariska heeft de zadelpasser/makers opleiding gevolgd bij de msfc en deze met goed gevolg afgesloten en heeft aansluitend haar bedrijf (zadelhulp) opgericht. In eerst instantie was het de bedoeling om alleen zadels te controleren en aan te passen, maar door de grote vraag naar goed passende zadels, heeft mariska in 2009 besloten om ook zadels te gaan verkopen.

Mariska heeft de afgelopen jaar veel bijscholingen gevolgd en staat altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Op een gegeven moment kwam maxflex op haar pad en haar interesse was gewekt. Mariska is “het gezicht” achter maxflex-nederland.

 

 

Website online

 

De nederlandse website voor Maxflex zadels is klaar en is online, neem een kijkje op de website en maak kennis met Maxflex zadels!

Veel plezier met het bekijken / lezen van alle informatie, heb je vragen neem dan contact op via het contactformulier.