Onderhoud en Garantie

Onderhoud

Leer is een natuurproduct en dient voor een lange levensduur, goed onderhouden te worden. Kou en vocht is niet goed voor leer, het verkort de levensduur van uw zadel, hang om deze reden een zadel niet in een te vochtige en of te koude omgeving. Gebruik geen leer olie voor u maxflex zadel, beter is een balsem of lotion. Teveel onderhoudsmiddel/verkeerd onderhouds middel of te vet onderhoudsmiddel, veroorzaakt het los laten van de lijmlaag van het gevoerde zweetblad.

Leg de singel niet over je zadel! Een singel is vaak nat van het zweten van het paard, het zuur in het zweet tast het leer van je zadel en veroorzaakt uitdroging van het leer. Uitdroging van het leer veroorzaakt scheuren in het leer, als er kleine scheurtjes verschijnen dan is hier niks meer aan te doen.

Maxflex adviseert bij dagelijks gebruik, om het zadel 2x per maand te behandelen met onderhoudsmiddel. Let op: altijd eerst schoonmaken! Schoonmaken doe je met een vochtige doek.

Garantie

Op de boom zit 5 jaar garantie, ongevallen en niet juist gebruik is uitgesloten van de garantie. De garantie vervalt zodra er aanpassingen aan de boom zijn gedaan en of zijn aangebracht. De garantie geld alleen als het zadel onderhouden word door zadelmakers goedgekeurd door maxflex.

De garantie op het leer betreft 1 jaar.

Gebruikstips

  • Gebruik altijd een krukje met opstappen. Vanaf de grond opstappen geeft een enorm hoge belasting op het zadel, waardoor het zadel uiteindelijk scheef zou kunnen worden.
  • Trek jezelf niet aan de achterkant van het zadel omhoog, ook dit veroorzaakt na verloop van tijd een scheef zadel.
  • Voorzie je zadel steun van isolatie schuim, zodat het ijzeren rekje niet in de kussens kan drukken.

Zo onderhoud je, je maxflex zadel

Eerst schoonmaken, zand etc verwijderen. Gebruik een vochtige doek

Het is aan te bevelen voor het beste onderhoud, om de onderhoudsmiddelen van maxflex/deuber te gebruiken.

Gebruiksvoorschrift Creme

Doe wat creme op een schone spons en masseer dit met cirkelende bewegingen in het leer. Gebruik niet teveel creme! Het leer neemt de creme snel op en blijft hierdoor soepel. Doe dit ongeveer 2x per maand. In een warme omgeving, droogt het leer sneller uit, doe dit dan vaker dan 2x per maand.

naar boven