Aanschaf tweedehands maxflex zadel

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een gebruikt maxflex zadel wil aanpassen, uiteraard wil ik dat, maar ik wil benadrukken dat het niet vanzelf sprekend is dat ik elk maxflex zadel passend krijg voor jou en je paard.

Om teleurstelling (en onnodige kosten) te voorkomen, wil ik graag eea uitleggen.

Alleen tijdens het rijden kan ik de pasvorm beoordelen, zowel voor jou als je paard.

Wat betekent dit als je een gebruikt zadel aanschaft?

Dit betekent dat ik de pasvorm pas kan beoordelen nadat ik het zadel aangepast heb aan jou paard (dwz het kopijzer op maat gemaakt en het kussen uitgebalanceerd)

De kosten hiervoor bedragen 150,00 euro ex reiskosten, echter het kan dus voorkomen dat tijdens het rijden blijkt dat het aangeschafte tweedehands zadel niet passend is, daarom adviseer ik om altijd te vragen of het zadel terug mag bij niet passend! (De kosten worden ook berekend als blijkt dat het zadel niet passend is)

Enkele voorbeelden die ik regelmatig tegen kom (en waarbij tijdens het consult bleek dat het zadel niet passend was)

  • Klant denkt dat zijn/haar paard een kort vilt kussen nodig heeft, echter in de praktijk tijdens mijn consult (het rijden) blijkt dat dit niet het geval is. 
  • Klant heeft een 17,5” zadel gekocht omdat hij/zij altijd in een 17,5” zadel rijd, echter  is de maatvoering van het ene merk niet gelijk aan de maatvoering van het andere merk, dus het kan maar zo zijn dat je met een maxflex zadel op een andere maat uitkomt, dit kan zelfs per model verschillen.
  • Klant heeft een zadel met een diepe zit aangeschaft omdat hij/zij dat fijn vind (of fijn denkt te vinden), echter deze diepe zit is niet voor iedereen geschikt, word jou onder rug “hol” gezet door de zit van het zadel, dan heb je dus een ander model nodig. Ook dit kan pas beoordeeld worden tijdens het rijden.
  • Klant heeft een model aangeschaft met een grote kniewrong, echter doet deze kniewrong iets met de ligging van je been, wat vaak niet gewenst is. Ook dit kan ik pas beoordelen tijdens het rijden.
  • Klant heeft een zadel gekocht voor een zeer aantrekkelijke prijs…….leuk….maar dan moet er al een lampje gaan branden!!! Vaak is de vulling zo hard en ongelijk dat er een volledig nieuwe vulling nodig is. (kosten 295,00 euro ex reiskosten)
  • Klant heeft vanaf een foto een bepaald model uit gezocht,  en deze gekocht, echter heeft elk model zijn specifieke kenmerken en pasvorm voor het paard, dit betekent dat niet elke model geschikt is voor elk paard, zadel was dus wederom niet passend.

Kortom: ik vind het absoluut geen probleem om de pasvorm van een tweedehands maxflex zadel te beoordelen, echter kan ik er niks aan veranderen als blijkt dat het desbetreffende zadel niet de juiste is! Dus maak goede afspraken met de verkoper en besef dat je ook mijn kosten moet betalen als het zadel niet passend is.

de boom van een maxflex zadel

RSC Boom

maxflex RSC Baum

Der RSC-Baum, das Herzstück eines jeden maxflex. Jede Matrix wurde in diesem Jahr aufwändig digitalisiert. Das gewährleistet 100% Perfektion in Form und Symmetrie. Schaut mal rein, in unser Herz. Die Kernpunkte sind zusammengefasst: * Die Rotationsfähigkeit des Sattels im Sattelkopf für maximale Schulterfreiheit.* Dynamische Flexibilität in der Längsachse für eine bessere Verbindung zum Pferd und größtmöglichen Komfort für Pferd und Reiter. * IN! den Baum eingelassene Kopfeisen, die auf Maß und jederzeit wieder angepasst werden können. * Perfekte Dosierung von Stabilität und Flexibilität.

Geplaatst door maxflex op Dinsdag 5 september 2017


De boom is het hart van een zadel, de boom van een maxflex zadel heeft een rotatie capaciteit aan de voorkant, dit geeft het schouderblad de gelegenheid om optimaal te bewegen. De boom heeft een perfecte dosering tussen flexibiliteit en stabiliteit. Het kopijzer is in de boom verzonken en kan onbeperkt aangepast worden aan het paard.